Autodesk Robot Structural Analysis 2013

Robot Structural 2013

Autodesk Robot Structural Analysis 2013Eelmisest nädalast on saadaval Autodesk Robot Structural Analysis Professional 2013.

Kes veel ei tea, siis sellest aastast ei saada Autodesk enam klientidele uusi tarkvara versioone füüsiliste pakenditena, kui klient ei ole selleks ekstra soovi avaldanud. Seega tuleb tarkvara ise alla laadida. Meie laadisime selle alla ja piilusime sisse.

Robot 2013 ei sisalda uuendusi, mida võiks iseseisvalt pidada märkimisväärseks. Nagu ka 2012 versioonis, puuduvad vaikimisi eestikeelsed väljundid ja meie kohalikud seaded. Küll on ära parandatud viga, mis 2012 versioonil paljusid kasutajaid häiris – kuna seadistus oli algselt puudulik, siis ei leidnud Robot ka vajalikke andmebaase.

Eestikeelsed väljundid saab aktiveerida samal moel, nagu vihjasime 2012 versiooni kohta. Samas tuleb arvestada, et eestikeelset tõlget ei ole täiendatud, ega parandatud! Normide osa seadistus tuleb nagunii igaühel ise teha.

Olulisim uuendus on seotud Revit Structure 2013 andmevahetusega. Kuna Revitis on lisatud analüütiliste elementide kirjeldusi, siis on mudeli edastamine Robotisse täpsem. Kuigi Revitile on saadaval lisavõimalusena ka Robot pilveteenus – Autodesk 360 Structural Analysis for Autodesk Revit – siis detailsete analüüside tegemiseks jääb ikkagi vajadus arvutusmudel inseneri poolt üle seadistada.

Kui teil ei ole plaanis kohe üle minna uuema Reviti kasutusele, siis ei ole väga sügavat põhjust ka uut Robotit kohe kasutusele võtta. Kas aga uut Revitit kasutusele võtta, on juba omaette lugu…