3D koorik, esialgne

Altiscad Optimizer – konstruktsioonide visuaalne optimeerimine

Altiscad on Rumeenia firma, kes on tegelenud pikka aega Robobati toodete edasimüügiga Rumeenias. Altiscad on loonud Autodesk Robot Structural Analysis tarkvarale ainulaadse lisaprogrammi, mis võimaldab optimeerida konstruktsioonide kuju ja materjalide kasutust. Altiscad Optimizeri abiga muutuvad Sinu konstruktsioonid parameetrilisteks ja veelgi enam – generatiivseteks.

 

3D koorik, esialgne 3D koorik, optimeeritud
Näide: 3D kooriku mahuline optimeerimine

Alticad Optimizer aitab visuaalselt vaadelda konstruktsiooni kuju optimeerimist tulenevalt selles esinevatele pingetele. Optimiseerida saab suvalisi konstruktsioone mitte-parameetriliselt, koos või ilma piiranguteta, lähtuvalt seatud eesmärgist. Optimizer on täielikult Robot MIllenniumiga ühilduv ja töötab ainult koos Robot Millennium analüüsi ja dimensioneerimistarkvaraga.
Optimiseerimisprotsess põhineb lõplike elementide koordinaatide iteratiivsel muutmisel. Kasutaja võib ette anda nii geomeetrilisi, kui ka konstruktsioonilisi piiranguid. Optimiseerimisülesanneteks on järgnevate kriteeriumite minimeerimine või maksimeerimine: mass, maht, jäikus või omaväärtused.