Autodesk Exchange

Autodesk Exchange – palju kasulikke vidinaid

Autodesk ExchangeAutodeski tarkvarale saab igaüks lihtsasti kirjutada juurde lisavõimalusi, kasutades selleks erinevaid programmeerimiskeeli. Kui aga mõni rakendus osutub nii heaks, et seda võiks ka teistega jagada, siis on selleks loodud Autodesk Exchange. See on spetsiaalne veebileht, kust on võimalik alla tõmmata ja paigaldada erinevaid töövahendeid Autodeski tarkvarale, muidugi AutoCADile, aga ka AutoCAD vertikaalrakendustele, Revitile ja Inventorile. Uuemates Autodeski tarkvara versioonides (2012 ja 2013) saate minna otse Autodesk Exchange lehele, klikates programmi päises InfoCenteris oleval X-nupul.

autocad-x

Sarnaselt iTunesile nimetatakse neid vidinaid App-ideks. Exchange lehel on hulganisti tasuta pakutavaid Appe, aga ka tõsisemaid ja tasulisi Appe. Vidinate allalaadimine ja paigaldamine on lihtne ning mugav. Selleks, et uus vidin kasutusse võtta, ei ole vaja programmist väljuda. Vidinad tekivad koheselt Ribbonile ja on kasutusvalmis. Näiteks proovisin sellist vidinat AutoCADile, millega saab teksti muuta joonteks – TextToGeometry.

autocad-texttogeometry

Moodustatud geomeetria koosneb splinedest. Analoogne käsklus on olemas ka Autocad Express Tools töövahendites, kuid nende tööpõhimõte on erinev.

 

Kui juba vidinaid alla laadima hakkate, siis kindlasti tasub AutoCADile tõmmata esmalt AppManager, mis lihtsustab edaspidi vidinate haldamist ja uuendustel silma peal hoidmist. Ühtlasi on lihtsam mittevajalike vidinate eemaldamine. Kui aga App Manageri ei soovi kasutada, siis vidinate eemaldamine käib nagu iga tarkvara puhul Windows keskkonnas, Control Paneli kaudu.