Autodesk ImageModeler

ImageModeler – kuidas kiiresti fotode põhjal ehitisi modelleerida?

Projekteerimistarkvaradega nagu Revit või miks mitte ka AutoCAD on lihtne modelleerida uusehitisi. Tegelikult on enamus projekte seotud siiski olemasolevate ehitistega. Hooneid laiendatakse, muudetakse ruumide paigutust, renoveeritakse tehnosüsteeme, lisatakse soojustust, jne. Uuenenud nõuded energiatõhususele ja pelgalt elunõu energia kokkuhoiuks eeldab energiatõhususe auditite teostamist. Kuidas aga lihtsa vaevaga luua olemasoleva ehitise mudel? Üks võimalus on laserskaneerimine või ka fotogrammmeetria, mis on laialdaselt kasutusel maa mõõdistamisel. Hoonete skaneerimine on siiski kulukas ja esialgu tasuv vaid vanade hoonete puhul, mille seinad ei ole kipsist.

Autodesk ImageModelerAutodesk pakub lihtsamat ja täiesti toimivat, esialgu isegi uskumatut lahendust – Autodesk ImageModeler. Ehitise modelleerimiseks on vaja fotoaparaati, eelistatult digitaalset, sest pildid on vaja saada arvutisse. Ehitisest tuleb teha pilte, piisab ühest, aga mida rohkem pilte teha, seda täpsema ja kvaliteetsema mudeli saab. Väga oluline on teada kaamera parameetreid pildistamisel, eriti fookuskaugust. Tarkvaraga on kaasas juhend, kuidas kolmeetapiliselt saab fotodelt luua ehitise mudeli. Kuidas täpsemalt, vaata järgnevalt videolt..

 

ImageModeleri pakutakse lisaväärtusena Reviti ja Civil 3D klientidele, kes omavad püsikliendilepingut. Saad selle alla laadida Subscription Centerist!