Project Butterfly screenshot

Autodesk LABS uudiseid – redigeeri dwg faile oma brauseris

Autodesk LABS töötab järjest uute projektide kallal mõeldes ikka sellele, kuidas parandada koostööd projektides. Seekord kiidaksime kahte huvitavat projekti.

Project Butterfly on uus Flashil põhinev rakendus, mis võimaldab redigeerida dwg formaadis jooniseid otse Sinu lemmikbrauseris. Sisuliselt võid ilma eritarkvarata suvalises arvutis avada oma joonise või luua uue, seda siis teistele välja jagada.

Project Butterfly screenshot

Toetatud on Firefox, Internet Explorer, Chrome ja Safari brauserid. Seega saad jooniseid oma meeskonnaga jagada praktiliselt kõigil enamlevinud arvutisüsteemidel. Kui soovid lihtsalt proovida rakendust, siis ei ole vaja registreeruda. Kui soovid oma jooniseid teistega jagada, siis on registreerumine vajalik.

 

Teine projekt, mis on alles vägagi toores, aga paljutõotav, on Project BlueStreak. Projekti eesmärgiks on luua veebipõhine koostöökeskkond ehitusvaldkonna projektide jaoks. Projekti arendatakse vastavalt kasutajate (katsetajate) tagasisidele ning ettepanekutele. Tänaseks on sisseehitatud funktsionaalsus failide üleslaadimine-allalaadimine, veebipõhine kommenteerimine, teadete edastamine. Jälgime huviga, mis see projekt endaga kaasa toob. Arvatavasti leiavad integreerimist mitmed varasemad projektid, nagu Freewheel ja Butterfly, mis võimaldaks samas ka faile vaadata ja redigeerida.