Revit 64 bit versioon on kohal

See on tõesti rõõmu sõnum. Sest Reviti ja BIM arengule on kasutatav arvutivõimus olnud tõsiseks piduriks. Nüüd on siis ka viimane takistus kõrvaldatud.

Kõigepealt mida on vaja et rõõmu tunda 64 bitisest Revitist. Loomulikult peab sinu operatsioonisüsteem olema 64 bitine (kas Windows Vista või XP) ja loomulikult peab olema üle 4GB mälu. Ja vähe sellest, mudel peab ka ikka parajalt suur olema et lisa mälust rõõmu tunda, sest väiksema mudeli puhul ei pruugi efekti märgata.

 

Aga mida siis ikkagi annab meile see 64 bitti.

Testijad märkisid ära olulise jõudluse ja stabiilsuse kasvu selliste suuri ressursse nõudvate ülesannete puhul nagu renderdamine, väljatrükkide tegemine, mudeli värskendamine ja failide import ja eksport.Keskmiselt täheldati 20 protsendilist jõudluse suurenemist selliste tegevuste puhul nagu faili salvestamine ja eksportimine teistesse failiformaatidesse. Renderdamise puhul täheldati kuni 50 protsendilist jõudluse kasvu võrreldes 32bitise süsteemiga.

Lisaks, 64 bitine Revit võimaldab avada väga suuri projekte tervikuna, ilma et oleks vajadus neid osadeks jagada, ja see on juba midagi mis tähendab meeletud efektiivsuse kasvu võrreldes 32 bitise Revitiga. Näiteks avati projekt, mille suurus oli 2,9 gigabaiti ja oli jagatud 22 Reviti failiks, ühe mudelina Revitis. Nüüd oli võimalus genereerida lõikeid tervest objektist, mis andis projektist palju selgema ettekujutuse. Varasemalt oleks pidanud seda tegema osade kaupa igas failis eraldi. Varasemalt kulus selleks terve päev siis nüüd saadi tunniga hakkama.

Kõik testijad ütlesid et 64-bitine revit suurendab efektiivsust ja produktiivsust meeletult. Lõigete tegemine ja erinevate vaadete vahel liikumine on palju kiirem. Samuti on palju kiirem ja sujuvam liikumine vaadetel ja mudeli pööramine 3d ruumis.

 

Enne 64 bitisele süsteemile üleminekut on sul vaja veel teada mõningaid asjaolusid.

Revit 64 bitine versioon on hetkel saadaval ainult ingliskeelsena.

Teadaolevalt on Revit Structure Suites koos kolm programmi, Revit, AutoCAD ja ASD. Kahjuks praegune ASD versioon ei jookse 64 bitises keskkonnas.

Lisaks need kes kasutavad Robot Millennium peaksid teadma seda, et esineb probleeme programmi töötamisel Windows Vista 64 bitise versiooniga. Küll aga ei esine probleeme Robot Millennium jooksutamisel süsteemiga Windows XP 64bit.

Lisaks on olemas oht et kui me teeme väga suure mudeli 64btisie Revitiga, siis 32bitine Revit ei ole võimeline seda avama seoses mälu piirangutega. Aga sellisel juhul tuleb see suur mudel lihtsalt jagada selliste suurustega osadeks, et seda siis juba oleks võimalik avada 32bitise Revitiga.