110629rstblog

Revit Technology Conference 2011

110629rstblog

23-25 juunil oli minul võimalus osaleda üritusel Revit Technology Conferece (RTC) North America 2011. Konverents toimus kaunis kohas Huntington Beachil Los Angelese külje all.

110629rstblog1

RTC keskendub Revitile ja sellega seonduvale. Kuna RTC on nn „kasutajatelt kasutajatele“ üritus, siis on see parim koht kust saada kaunistamata infot Reviti kohta. RTC siiani toimunud vaid Austraalias, kus ta on olnud väga populaarne. Sel aastal korraldati esimene RTC USAs.

Konverents kestis 3 päeva ning osalejaid oli u 300 ja esinejaid üle 60. Oli ka näituste hall, kus olid kohal Autodeski, Augi ja muude firmade esindajad, kes pakkusid Reviti pealisehitusi või siis riistvara.

Kõik päevad hakkasid kell 9 hommikul loengutega ja läksid sujuvalt üle õhtusteks üritusteks, kus sai vabamas õhkkonnas teiste Reviti kasutajatega suhelda. Seega päevad oli 12 tunnised täis tihedat infovahetust.

Peamised teemad olid BIM koostöö ja loomulikult Revit. Palju räägiti ka perekondade loomisest. Oli võimalik osaleda nii loengutel kui ka laborites.

Kohal olid enamus neist keda ma pean Reviti vallas tegijateks. Ja kõigi nendega sai ka suhelda, mis oligi selle ürituse eesmärgiks. Seepärast ei taheta ka konverentsi osalejate arvu väga palju suuremaks ajada.

Kui tahate kedagi kiita või laita Reviti arengu eest, siis see mees on Anthony Hauck. Tema ameti nimetus on „Revit Product Line Manager“. Tema vastutab ja ka otsustab , kuhu suunda Revitit arendatakse.

110629rstblog2

Konverentsi raames toimus ka võistlus „Revit Top Cat“ , kus selgitati konverentsi parim Reviti ekspert. Auhinnaks oli IPAD2. Võistluse esimene ring toimus kolmes alagrupis: Revit Archidecture, Revit Structure ja Revit MEP. Iga alagrupi võitja sai teise ringi ehk finaali. Esimeses ringis kontrolliti nii teoreetilisi teadmisi Reviti kohta kui ka oskust mudeliga ümberkäia. Võitsin oma alagrupi kindlalt, vastates õieti kõikidele küsimustele. Kuna keegi teine sellist tulemust ei saanud, ei olnud testi läbimise kiirus oluline. Finaalis tuli hinnata erinevate tegevuste ohtlikkust või leida parim viis probleemi lahendamiseks. Oluline on see et finaali küsimustele ei olnud ühest õiget vastust, tegemist oli subjektiivse hinnanguga. Lühidalt öeldes finaal oli lihtsalt „fun“. Kahjuks, ei kattunud minu hinnang küsimuste koostaja omaga nii palju kui võitjal.

110629rstblog4

Kokkuvõtteks võib öelda, et konverentsil osalemine täitis igati püstitatud eesmärki. Sai hinnata oma teadmiste taset , vaadata kuidas õpetavad ning peavad loenguid tunnustatud Reviti gurud ning suhelda ja veelkord suhelda teiste omasuguste Reviti fännidega.