Vihje: Tulirebane ja Revit

Kuna üks minu igapäevastest tööriistadest on internetilehitseja Firefox (tulirebane), siis tahan teiega jagada üht võimalust seda natuke kohendada (tweak).

Nimelt armastab tulirebane hoida endakäes suhteliselt palju seda kallist mälu, eks ikka sellepärast et olla hea ja kiire internetilehitseja. Aga vahest tahaks et Reviti jaoks oleks kogu vaba mälu saadaval, kuid samas ei raatsi tulirebast kinni panna.

Tavaliselt on nii et kui minimeerida programm, siis annab ta mälu vabaks. Vaikimisi tulirebane seda kahjuks ei tee. Kui aga natuke muuta tulirebase seadeid on see täiesti võimalik. Allpool toodu ei muuda tulirebase käitumist siis kui temaga töötada, küll aga muudab see tulirebase viisakamaks kui ta on minimeeritud, ehk teisisõnu vabastab mälu teistele programmidele.

Kõigepealt tuleb tulirebase aadressi ribale kirjutada about:config. Siis tule öelda tulirebasele et te olete ettevaatlikud ja teate mis teete. Siis tuleb teha parema hiirenupuga klõps kuskil tühjemal kohal ja valida New / Boolean. Uue boolean väärtuse nimeks tuleb panna "config.trim_on_minimize" ja vajutada" „Ok“, ning valida väärtuseks „true“.

Selle kohendamise tulemusena võib tulirebane maksimeerimisel olla natuke aeglasem ja võib juhtuda et mingi viga ilmneb. Ja kui seni olete tulirebasega rahul siis ei ole teil vajadust ka teda sikutada ja kohendada (tweak). Igatähes kui peale seda kohendamist sinu tulirebane ei taha miskipärast enam hästi käituda, siis tuleb see väärtus lihtsalt „false“ panna ja ongi kõik nii nagu enne.