Generatiivne silla-Revit 2021

Täna ilmus Revit 2021, mis on pungil olulistest uuendustest, millest paljusid oleme oodanud kaua-kaua. Kõiki uuendusi ei ole mõtet siin üles lugema hakata, juba on avaldatud esimesed tutvustavad videod, mida pole mõtet ümber kirjutada.

Ilmselt mäletate veel seda aega, kui Revit tuli kolmes erinevas versioonis arhitektile, insenerile ja tehnosüsteemide inseneridele. Kuna vahepeal pandi need erinevad tööriistad kokku ühte tootesse, siis tööriistariba läks õite pikaks. Nüüd on olemas lahendus Workspace Configurator, kus saate teha endale sobiva komplekti. Muidugi saate seda hiljem muuta ja luua erinevaid konfiguratsioone erinevateks rollideks.

Pilves töötamine muutub järjest elulisemaks, kuid sellega on seotud erinevad riskid ja ka hirmud (enamus alusetud). Eriti teatud liiki projektide puhul võib olla oluline küsimus, kus see pilv ikkagi füüsiliselt asub ja ega sellega minda vastuollu projekti nõuetega? Nüüd on võimalik määrata Reviti BIM 360 pilvemudeli asukohaks Euroopa server.

Platvormi uuenduste hulgas on veel märkimisväärne viitfailide linkimine nii kohalikust serverist kui ka pilveteenustest, pdfi kasutamine viitfailina, viimase Dynamo versiooni tugi (2.5 tuleb installliga kaasa), palju uusi Dynamo sõlmi ja infrastruktuuriobjektide tugi ehk maakeeli sillaelementide kategooriad ja andmetabelid! Eeldada võib, et see tähendab ka IFC Bridge tuge kohe, kui see on standardina heaks kiidetud.

Sillaelemendid – tekk, talad, sidemed, tõmbid, tugilaagrid, sambad..

Inseneride jaoks olulised uuendused ka sarruste defineerimisel, muuhulgas 3D sarrusetüüpide ja sarruse jätkude defineerimine. Samuti on palju uuendusi teraskonstruktsioonide sõlmede projekteerimiseks.

Eelkõige arhitektuurses kontekstis aga mitte ainult on nüüd arendusprojektist Project Refinery on nüüd välja kasvanud Generative Design for Revit, mis võimaldab optimeeerida projekti lahendusi. Sisuliselt on tegemist niisiis pilve Dynamoga, mis kasutab Dynamo scripte alternatiivsete lahenduste genereerimiseks ja nende võrdlemiseks.

Excitech avaldas esimesena video inseneridele huvipakkuvatest uuendustest.

Kehtiva lepinguga kliendid saavad Revit 2021 juba allalaadida. Nautige!

Täiendus: Autodesk avaldas ka uuenduste videod >