Windows 8

Autodesk ja Windows 8

Windows 8

Üha sagedamini küsitakse meie käest, kas Autodeski tooted ka Windows 8 peal töötavad. Küsimus kerkib enamasti üles siis, kui soovitakse uuendada riistvara ja uut riistvara pakutakse teadagi viimase versiooni operatsioonisüsteemiga. Windows 8 on olnud peaaegu aastpäevad saadaval. Vahepeal on Autodeskil ilmunud ka uued 2014 numbriga tooteversioonid. Lühidalt võibki öelda, et kõik uued 2014 versiooni tooted töötavad 64 bitise Windows 8 operatsioonisüsteemil. 32 bitine süsteem reeglina ei ole toetatud.
Vanemad Autodeski tarkvarad on osaliselt ka Autodeski poolt testitud ja on ka toetatud, kui on paigaldatud viimased Service Packid. Täpse info leiab siit. Näiteks AutoCAD 2013 SP2 töötab Win8 peal, aga selle vertikaaltooteid ei ole ametlikult testitud ja ei ole garanteeritud nende töötamine. Tasub guugeldada ja uurida teiste kogemusi, päris kindlasti on keegi juba jõudnud katsetamise ette võtta.
Millist operatsioonisüsteemi üks või teine Autodeski toode täpselt toetab, on kirjas alati sellel lingil.
Kui nüüd omalt poolt mingit soovitust lisada, siis oleks see hetkel ikkagi Windows 7 64 bitti. Eelkõige selleks, et saaksite kasutada ka eelmisi versioone sõltuvalt projektide vajadustest ning tagada tõrgeteta töö.