AutoCAD 2011 – joonestuslauad on siis sellised?

AutoCAD 2011 on järjekorras 25 avalik AutoCAD väljalase versiooni numbriga 18.1. Väljalaske kuupäevaks 25 märts 2010. Nagu teame, on Autodesk alates 2000 aastast andnud igal aastal välja uue versiooni AutoCAD tarkvarast ning alates aastast 2003 toimub see süstemaatiliselt märtsis. On neid, kes arvavad, et seda on liiga tihti ja ka neid, kes ei kannata uut versiooni ära oodata. Kas seekordseid uuendusi on palju või vähe? Kas ja kui palju kellelgi neist kasu on? Jäägu see igaühe enda otsustada.

Uute versioonide kasutuselevõtul on üks mure seotud failiversioonidega. AutoCAD 2011 ei too kaasa uut dwg versiooni. Teine mure on seotud nõudmistega arvuti riistvarale ja operatsioonisüsteemile. Uut versiooni soovitatakse Windows 7 platformile, kuid toetatud on ka Windows XP ja Vista. Meie soovitame ka ja eriti 64bitist Windows 7, sest see on tõeline power.

Siinkohal märgiks ära mõned olulisemad AutoCAD 2011 uuendused.

  • Pindade modelleerimine ja analüüs. Vabakujulisi mudeleid saab luua seotuna lihtsate geomeetriliste elementidega säilitades nende omavahelised seosed. Kui algne objekt muutub, muutub ka sellega seotud mudel. Analüüsida saab pindade pidevust, kumerust ja ühilduvust.
  • Punktipilvede töötlus. Eelkõige mõeldes LIDAR skännerite levikule on see väga vajalik omadus olemasolevate objektide digitaliseerimiseks 3D kujul. Toetatud on kuni 2 miljardit punkti ühes failis.
  • Edasi on arendatud parameetrilist projekteerimist ja objektide omavahelist sidusust, mis versioonis 2010 oli alles täiesti uus võimalus. Nüüd on võimalik objektide parameetrilist sidusust määrata automaatselt.
  • Terve rida töötamist kiirendavaid omadusi: polüjoonte töötlus (grips), pinna viirutuse edasiarendus (hatch), sarnaste objektide valik, objektide peitmine ja isoleerimine sõltumata kihist, läbipaistvuse määramine objektidele ja kihtidele, jne..

Kõiki väikseid uuendusi üles lugeda pole mõtet. Oma silm on kuningas, sestap tasub vaadata Autodeski loodud tutvustavaid videoid. Järgnev on sissejuhatus AutoCAD 2011 versiooni.

 

 

Kogu valiku AutoCAD 2011 tutvustavatest videotest leiad siit.