AutoCAD Civil 3D 2011 – tahan nüüd ja kohe!

Uuest versioonist rääkides pean tunnistama, et olen ise juba beetaversiooni näppinud ja igati rahule jäänud. Ootan nüüd karpi ja koodi, et valmistoode rutem kohale jõuaks. Karpi ennast küll pole vaja, sest kui saab koodi, siis saab ju uue versiooni ka supaka keskusest alla laadida – need kettaaseaded on pirtsakad ja vahel tundub, et arvuti tahab lendu tõusta.

Kui teema juurde tulla, siis nüüd saame selle, mida ootasime juba eelmisel aastal – 64 bitise versiooni. Lõpuks ometi saab riistvarast võtta viimast ja “tsiviilehtajate” ahistamine võrreldes tavaehitajatega on lõppenud. See annab mitte ainult lootust, vaid kindlust stabiilsuse ja kiiruse kasvule. Sellega Civil 3D 2011 uuenduste loetelu alles algab.

Kui eelmisel aastal lisandusid teede projekteerijatele paralleelteljed ja laiendused, siis nüüd on kurvilaiendused soovi korral ka parameetrilised ja automaatsed! Laiendusi saab teha probleemideta ka erinevate kõverate kohal. Eriti abiks uuendus on plaani ja pikiprofiili teljestike omavaheline fikseerimine. Seda vaata järgnevalt videolt.

 

Paljude väikeste parenduste kõrval on suur samm edasi tööristprofiilide loomine ja vormistamine. Ristprofiilidel kuvatakse torustikud automaatselt. Paberiruumi joonised (SheetSet) tekitatakse viisardi abil “ühe klikiga”.

 

Kõik, mis C3D 2010 versiooni Subscription Advantage Packis oli saadaval ainult valitutele, on nüüd Civil 3D 2011 osa. See omakorda tähendab seda, et peagi on oodata uut lisavõimaluste paketti Subscription klientidele..