AutoCAD WS iPad

Tahvelarvuti – mänguasi või töövahend?

AutoCAD WS iPadApple iPadi esimese versiooni ilmumisest on möödas napilt üle 1 aasta. Toode on osutunud ülimalt edukaks ja seda edu püüavad korrata mitmed teised tootjad. Androidil baseeruvate tahvelarvutite valik on väga lai ja rakenduste osas ollakse pea samal järjel või kohati eespool.

Mida aga teha tahvelarvutiga ehitusala professionaalil? Täna võib öelda, et vägagi palju. Tahvelarvuti võib olla lõpuks see lahendus, mis aitab meid vabaneda paberist ja jõuda selleni, mida arvutite kasutuselevõtuga meile lubati. Sisuliselt on tegemist elektroonilise paberiga. Isiklik kogemus näitab, et iPadi versioon ajalehest kombineerib paberi ja elektroonika paremad omadused. Ka raamatute lugemine on väga mugav.

Ehitaja vajab objektil jätkuvalt jooniseid ja spetsifikatsioone. Neid saab väga edukalt vaadata tahvelarvutist, kommenteerida ja teha märkmeid. lairibaühendused võimaldavad saada mobiilselt ligi värskele informatsioonile sõltumata asukohast. Soodsalt.

Teen väikese ülevaate praktilistest võimalustest iPadi kasutamisel ehitusprotsessis ja otse objektil.

AutoCAD WS

Autocadi pilvelahendus, ehk võimalus internetipõhiselt jooniseid dwg formaadis talletada, vaadata, redigeerida, jne. iPadi jaoks on olemas spetsiaalne rakendus, tasuta.

Buzzsaw

..on Autodeski loodud projekti andme- ja failihalduse lahendus, mis võimaldab hallata dokumentide versioone ja märkmeid, projekti kommunikatsiooni, jne. Olemas veebipõhine liides, integratsioon Windows arvutitega ning nüüd ka iPadi rakendus. võimaldab kõiki Buzzsaw projekti keskkonnas paiknevaid dokumente vaadata otse objektil. Teenus ise on tasuline, sellega kaasnev tarkvara tasuta, sealhulgas iPad app.

McDwiff

Rakendus dwf formaadis jooniste vaatamiseks nii Macil kui iPadil. Peagi lisandumas ka kommenteerimise võimalus. Tasuline rakendus, maksab $6.99.

goBIM

iPad ja iPhone rakendus ehitise infomudelite vaatamiseks. Olemas Reviti ja Rhino lisaprogrammid mudeli salvestamiseks goBIM formaati. Hea võimalus ehitise mudeli esitamiseks kliendile või objektil orienteerumiseks. maksab $5.99

Kas tead veel mõnda huvitavat ja praktilist rakendust?