Autodesk University – tuhandete kohtumispaik

Oleme oma tagasihoidliku koosseisuga Las Vegases, kus toimub järjekordne Autodesk University – AU2008. See on Autodeski korraldatav konverents, kuhu kogunevad igal aastal Autodeski tarkvara kasutajad või ka lihtsalt huvilised vahetama kogemusi, õppima ja õpetama. Ehk nagu nad siin kõiki kohalviibijaid nimetavad: eksperdid, nagu teie. Püüdke endale ettekujutada konverentsi üle kümnetuhande (10000) inimesega, kellele pakutakse samas ruumis ja samaaegselt söögiaegu. Mis peamine, siin on võimalik Autodeski inimestele öelda otse, mida neilt oodatakse. Samas näidatakse ka toodete tulevikuversioone, tingimusel, et neist teistele ei räägita.

Ma siis ei räägi täpselt ega detailselt, mida ma siin näinud olen, aga niipalju ütlen, et AutoCAD 2010 venitab nii mõnegi näo pikaks ja pikemaks ajaks. Muidugi areneb edasi BIM tehnoloogia.. Revit, Inventor, Navisworks, Civil 3D.. jne. Enamusel tuleb oodata kevadeni, et uuendustele ligi saada, kes on kannatamatu, võib liituda myfeedback keskkonnaga ja proovida beetaversioone.

Kui mõistetest rääkida, siis parameetriline projekteerimine on teile juba tuttav. See on jätkuvalt kuum, kuid .. jääb juba alla algoritmilisele projekteerimisele. Arvutid (tarkvara) võimaldavad luua hoonestruktuure, mis pliiatsi ja paberi ajastul ei olnud kuidagi võimalikud. Arhitektid võivad lasta ideedel vabakujuliselt lennata.. mis on inseneridele kindlasti tõsine väljakutse. Pole probleemi, kui arhitektid saavad arvutiga lendu tõusta, siis saavad insenerid nad ka turvaliselt maandada, arvuti abil. Olete valmis?

Üheks algoritmilise projekteerimise lahenduseks on ka meie pakutav AltisCAD Optimizer, mis optimeerib vastavalt etteantud kriteeriumitele konstruktsiooni kuju..