Kust leida BIM plokke?

Aegaajalt kliendid küsivad, kust leida ja allalaadida valmis objekte BIM projekti jaoks. Kui CAD maailmas on plokid, siis Revitis nimetatakse neid perekondadeks (families). Küsida võib, miks neid sedasi nimetatakse? Võib-olla lihtsalt selleks, et neid CAD maailmast eristada. Igal juhul on BIM perekonnad palju suuremate võimalustega, kui parameetrilised, dünaamilised või multiview plokid AutoCADis.

Muidugi on igamehe abiliseks otsingumootor Google, aga teie elu lihtsustamiseks loetleme olulisemad võimalused koos lühikirjeldusega.

 

http://www.revitcity.com/downloads.php Revit City on suurimaid BIM ja eriti Reviti plokkide teeke. Kitarrist valgustipostini. Tasuta.
http://seek.autodesk.com/ Autodesk Seek on tarkvaratootja loodud keskkond plokkide jagamiseks. Valdavalt Ameerika päritolu tooted. Tasuta.
http://www.arcat.com/bim/bim_objects.shtml Üle 6000 objekti. Mõndagi kasutlikku, tasuta.
http://www.revit-content.com Võimsad perekonnad – projekteeri terve köök ühe perekonnaga või kõrghoone liftisaht. Ei ole mõtet jalgratast leiutada..
http://www.andekan.com/ IKEA toodete kataloog Revitis ja palju muud. Tellimisvõimalus.
http://www.broutek.com/ Broutek on firma, kelle tegevuseks on proffesionaalsete perekondade loomine. Terve rida valmistooteid on saadaval, aga kui midagi on puudu, siis neilt saab lisa tellida 48 tunniga!

 

Meeldiv on tõdeda, et paljud materjali, mööbli ja kodumasinate tootjad on hakanud ka oma kodulehtedel BIM objekte jagama. Kui Eesti tootjad soovivad oma kaupa laia maailma viia, siis BIM objektide jagamine aitab oma tooteid projektidesse saada. Kui soovite abi või lihtsalt nõu, kuidas seda teha, siis võtke meiega ühendust.