Head Uut Aastat

Head Uut Aastat!

 

Vahepeal on siin blogis suhteliselt vaikne olnud. See et blogis aktiivsus väike ei tähenda veel et me niisama oleksime istunud. Tegelikult oligi tegemisi nii palju, et jõudnud blogisse kirjutada. Teate isegi et vahepeal oli plaanis kahel firmal ühineda ja lisaks veel palju muud…

 

Möödunud aastat jääb peamiselt meenutama Robobati ostmine Autodeski poolt, õigemini sellega kaasnenud segadus. Nüüdseks võib küll kindalt väita, et see tuli kõikidele kasuks, eriti meile inseneridele. Alustuseks, endiste RCADide (uue nimega Autodesk Structural Detailing e. ASD ) liitmine Revit Structure Suite paketti, muutes nad kättesaadavaks kõikidele klientidele. Loomulikult oodati et mis saab Robot Millenniumist. Ja aasta lõppes kindlasti hea uudisega (hinnapakkumisega) Robot Millenniumi osas, olles nüüd Autdesk Robot Structural Anlysis e. ARSA. ARSA’ga tuleb kaasa ka Autodesk Concrete Building System (CBS), vana nimega CBS Pro. Lisaks on ESOP, uue nimega Robot Extensions for ARSA, nüüd kättesaadav kõigile uuenduslepingut (subscription) omavatele klientidele. Kui te veel ei tea siis sellega saab teha oma arvutuslehti, mida omakorda on võimalik siduda ARSA poolt saadud tulemustega (nt. sisejõud). Lõpetuseks, ei tasu unustada ka kõiki abivahendeid Revitile (Extensions4Revit), millede hulk pidevalt täieneb. Extensions4revit on muutnud inseneri töö natuke lihtsamaks. Kokkuvõttes on möödunud aasta muutunud paljud töövahendid mitte ainult arenenud vaid muutunud ka kättesaadavamaks inseneridele.

 

Isiklikus plaanis sai kontrollitud oma teadmisi mitmel rindel ja on tore tõdeda et liigun õiges suunas.

Ja kindlasti on klientidel julgustav teada, et konsultant on konkurentsivõimeline.

 

Mida oodata uuelt aastalt.

 

Osalesin ühel Autodeski avalikul esitlusel, mis osaliselt viidi läbi Reviti järgmise versiooniga. Juhin tähelepanu sellele, et järgnev info on mitteametlik, sest ametlikult ei ole uue versiooni omadusi välja öeldud ja tegelik versioon võib erineda nähtust. Nähtud versioonis on traditsioonilised menüüd (menu bar), tööriistad (toolbar) ja töövahendirida (designbar) asendatud lindiga (ribbon). Autocadis (ja MS Offices) on see olemas ja tasub sellega tutvust teha. Mina olen nähtu põhjal positiivselt meelestatud, sest see muudab programmi kõvasti ergonoomilisemaks. Hakatuseks, kui juba võtta arvesse palju nuppe (toolbar+desgnbar) on seni Revitil väljas ja kui palju väärtuslikku ruumi saab nende asendamisega kuvarile juurde. Esitlusel nähtu põhjal on reviti lint(ribbon) intelligente s.t. kõik nupud ei ole kogu aeg nähtaval vaid ainult need, mis käesoleva tegevuse jaoks vaja. Seega säästab uus kasutajaliides nii kuvari pinda kui ka otsimisvaeva nupuridade vahel. Lõpetuseks, kindlasti ei ole see lubadus et uus versioon selline välja näeb nagu alltoodud piltidel.

 

Ja loomulikult võib uuelt aastalt oodata sisutihedamat blogi.