Autodesk Robot Structural Analysis 2011 – link Inventoriga

Kui juba Autodeski toodete uute versioonide blogimiseks läks, siis ei tohiks ära unustada ka konstruktsioonide analüüsimiseks mõeldud tarkvara – Autodesk Robot Structural Analysis (ARSA). Mida siis uus – 2011 versioon pakub?

Eelkõige on pööratud uues versioonis rõhku kommunikatsioonile. Kuna ARSA on teada ja tuntud väga tugeva analüüsitarkvarana, siis on kasutajale vägagi meelepärane kui tema tööriist oskab info vahetamiseks leida ühist keelt ka teiste hästiteada programmidega. Näiteks – Autodeski poolt masinaehitajatele loodud Inventor on nüüd samuti astunud nende toodete perekonda, kellega ARSA-l on olemas koostöö link.

Täiendatud on koostööd ka programmidega, millega suhtlus ei olnud ARSA-le võõras juba eelnevatest versioonidest – AutoCAD® Structural Detailing, Autodesk® Revit® Structure ja Robot™ Spreadsheet Calculator. Ning, kes soovib omaloodud programmikesi ARSA-ga siduda, siis Microsoft COM tehnoloogiatel baseeruv parendatud API annab selleks suurepärased võimalused.

Muutmaks keerukate konstruktsioonide analüüsimist lihtsamaks on uues versioonis täiustatud lõplike elementide (LE) võrgustikuga manipuleerimise võimalusi ning erinevate mittelineaarsete analüüside mehhanisme. Lisaks on paisunud ka normide hulk, mille baasil analüüse teostada.

Samuti on leitud, et kohendamist vajaks ka ARSA välimus – ilmselt oli avaleht  muutunud liiga “igavaks”. Ent näha on, et Autodesk soovib saada oma kasutajatega veelgi lähedasemaks, selle tarbeks on lisatud  programmi mõned huvitavad võimalused – nendest ja veel teistest huvitavatest modelleerimise lisadest järgmistel kordadel. Kätt tuleb pulsil hoida!