Image

Teraselementide tugevusvaru tulemuste dialoogiboks

Analüüsitarkvara Robot Millennium võimaldab analüüsida teraselemente, neid dimensioneerida ja optimeerida. Seda on võimalik teha kasutades Robot Millennium teraselementide moodulit.

Peale kontrollitavate teraselementide tugevusvaruarvutuste teostamist kuvatakse ekraanile dialoogiboks kontrollitud teraselementide sobivuse kohta antud konstruktsioonis.

Image

Ülaloleval dialoogiboksis on näha  kontrollitud elementide kohta saadav informatsioon – elemendi nr, ristlõige, materjal, kasutegur keeruliseima koormusolukorra jaoks, jne. Antud pildil olevad elemendid vastavad kõik normi nõuetele, seda näiatb ka ristlõike ees olev roheline märgistus OK. Kõikide kontrollitud elementide kohta on võimalus saada ka täpsemat informatsiooni, klikates tabelil vastava elemendi peale, misjärel avaneb vastav dialoogiboks.


Image

Ülaloleval dialoogiboksis on teraselemendi (ristlõige TCAR 60×4) tugevusvaru kontrollimise tulemuste dialoogiboks, seal on näha, et kontrollitav element vastab praegu normi EC3 (ENV 1993-1-1:2005) poolt esitatud nõuetele ? tabelisse on kirjutatud  Ristlõik OK ja fooris põleb roheline tuli.

Dialoogiboks võimaldab saada kontrollitava elemendi kohta primitiivseid tulemusi ja detailsemaid tulemusi. Normi EC3 puhul on võimalk saada ka informatisooni elemendi siirete kohta.

Kasutajal on võimalik sisestada dialoogiboksi üleval vasakul ääres asuvasse lahtrisse (kuhu praegu on kirjutatud TCAR 60×4) meelevaldne ristlõike tähis, näiteks HEA 200 ning vajutades AUTO nupule saada arvutustulemused vastava ristlõike jaoks. Programm arvutab automaatselt kõik normi parameetrid vastavalt informatsioonile dialoogiboksi ülaosast (varda nr., punkt, grupp, koormusolukord, jne) ning sisestatud ristlõike parameetrid.

Vastavasse lahtrisse võite kirjutada ka ristlõike tähise esimese tähe, näiteks IPE puhul täht i, ning seejärel kuvatakse Teile kõik I tähega algavate ristlõigete loetelu, mis on programmis hetkel aktiivsed. sealt saate valida sobiva ristlõike, mille kohta tahate tulemusi saada.

Rohkem informatsiooni antud dialoogiboksi saate analüüsitarkvara Robot Millennium Help kataloogi või käsiraamatut lugedes.