Sadevee ja reovee kanalisatsiooni analüüsivahend – ASSASA

AutoCAD Civil 3D püsiklientidele on superuudis. Eriti veel, kui tegelete torustikega. Subscription kliendid saavad nimelt allalaadida ja oma kasutusse võtta Autodesk Storm and Sanitary Analysis Stand-Alone. Pikast ja uhkest pealkirjast loeb välja seda, milleks see tarkvara mõeldud on ja et töötab tema sõltumatuna teistest tarkvaradest. Miks teda siis Civil 3D klientidele pakutakse? Ikka sellepärast, et ilma korraliku analüüsita ei ole ükski projekt väärtuslik. Põhjalike analüüside jaoks ei ole sageli aega ja siis minnakse välja kindla peale. Maksab aga lõpptarbija.

Tegemist on tootega, mille õigused Autodesk hiljaaegu ostis firmalt BOSS International. Toote nimi oli siis StormNET. Toodet on täiendatud selliselt, et Civil 3D keskkonnas modelleeritud torustikud saab eksportida/importida ilma täiendava modelleerimiseta. Lisaks on võimalik Civilist üle viia kinnistute ehk reovee  ja sadevee valgala informatsioon.

Kuigi valingvihma arvutustes võib olla regiooniti erinevusi, on laias laastus põhimõtted samad – vesi voolab ülevalt alla.

Järgneval videol näidatakse ASSASA kasutamist võttes algandmed Civil 3D keskkonnast, peale analüüsi teostamist ja torustike dimensioneerimist viiakse korrigeeritud andmed Civil 3D keskkonda tagasi.

 

Teine näide on kosotööst AutoCAD MAP funktsionaalsusega. Siin analüüsitakse juba suuremat piirkonda kastuades GIS andmeid.

 

ASSASA saad alla laadida siit. Mis on subscription? Loe siit.