Synchro Professional

Synchro: kuidas jagada 3D ressursse?

Synchro ProfessionalEelmises blogi postituses rääkisin sellest, et kuidas Synchros mudeli importimisel 3D ressursse grupeerida, et neid oleks lihtsam hallata. Nagu lubasin, seekord räägin vastupidisest võimalusest – 3D ressursside geomeetrilisest jagamisest Synchros.

Kui meil on 3D ressursigrupiks terve korruse postid, aga soovime nende ehitust planeerida kahes etapis, siis aitab meid 3D Subdivision ehk 3D alajaotamine.

3D Subdivision on oma olemuselt mudeli osade jagamine kas siis vabakäeliselt või lõikudena. Jagamine toimub eraldi ilmuvas aknas ning selle valiku leiab tegumiribalt Windows menüü ja 3D Subdivision.

Alajaotuse teostamiseks tuleb valida 3D aknast elementide grupp mida soovime jagada. Klikates valikul ilmub see 3D alajaotuse aknas. Vastavas aknas on Teil võimalik valida jagamistüüpe: Slice, User Slice või Free Hand. Esimese ja teise valiku vahe seisneb selles, et teises on võimalik määrata lõikude asetuskaugusi. Isiklikult soovitaksin Free Hand ehk siis vabakäe jagamist, mis võimaldab jagada elemente vastavalt enda soovile.  Tuleb vaid hoolikalt jälgida teljestiku suundasid.

Järgnevalt pildil ka näide kuidas on võimalik vabakäejaotusega määrata igasuguseid soovitud gruppide arvu.

synchro3dsubdivision

Peale jaotamise sooritamist tuleb ehitustööde graafikus koostada vastava töö juures alatööd ning seejärel omistada nendele töödele ka ressursid.

Synchro on 4D BIM ehitusjuhtimise tarkvara, mida saad proovida ka Sina, kui laed alla demoversiooni.