Mudelkavandamine muudab projekteerimist efektiivsemaks

Kasutajad kinnitavad: BIM suurendab efektiivsust

Mudelkavandamine muudab projekteerimist efektiivsemaksAjakirja Ehitaja 2010 augusti/septembri numbris kirjutavad EA Reng AS juhtivad spetsialistid, kuidas mudelkavandamine on suurendanud nende ettevõtte tegevuse efektiivsust. Artikkel on järelkaja juunikuus toimunud koolituskonverentsile, mille korraldajaks oli samuti EA Reng ning kuhu oli kutsutud mitmeid maailma tipptegijaid.

Mõnedki lõigud sellest artiklist on väärt tsiteerimist.

“Arhitektidel läks üleminek kergelt: kes mudelprojekteerimisele üle läks, see enam vanal viisil jätkata ei soovinud.”

“BIM-projekteerimine nõuab ka tellijalt väga head ettevalmistust projekteerimisprotsessi alustamiseks.”

“EA Reng kogemuse põhjal nihkub projekteerimise suurem intensiivsus ja sellest tulenev töömaht mudeli loomise esimesse perioodi, st tavapärased eelprojekti üldistavad lahendused asendab täpse mudeli ülesehitamine”

“Oluline on meeles pidada, et isegi tööprojekti staadiumis virtuaalehitises tehtud muudatused on oluliselt odavamad kui reaalse ehitamise aegsed.”

“Viimasel ajal palju räägitud passiivmajade teema on üks käegakatsutavamaid ja arusaadavamaid võimalusi BIM-tehnoloogia kasutamisel.”

“Mida rohkem projektiosi on esitatud BIM-is, seda suuremad on võimalused ja kasu, mis omakorda tähendab ehitise omanikule selle väärtuse tõusu ajas.”

” Eriti soovitav on ka Eestis kasutada BIM-mudeleid ehitusprotsessi optimeerimisel, nagu seda teeb suurtes mastaapides Gehry Technologies.”

“Mõistagi kulub osa kokkuhoitud raha virtuaalsele katsetamisele, ent see jääb ikkagi kordades väiksemaks saadud üldisest säästust.”

 

Need tsitaadid on justkui meie müügijutust. Me oleme seda teile kogu aeg rääkinud. Meil on hea meel, et meie lubadustel on ka kate! Soovitame see Ehitaja number endale hankida ja lugeda artiklit terves pikkuses!

Soovite abi mudelpõhise kavandamise või ehitusjuhtimise juurutamisel? Võtke meiega ühendust ja teeme ära!