Eile proovisin ma AutoCAD for Mac’i

Juba pikemat aega võtsin ma hoogu, et vaadata, mida kujutab endast AutoCAD for Mac ning mida sellega ka teha on võimalik. Ja nii seisiski eile minu laual üks Internetivõimeline MacBook Air ning testimine võiski alata.

Pärast pisikeste testiversiooni allalaadimisega kaasnevate formaalsuste täitmist oligi mul ~650MB installifail allalaetud.

Programmi installeerimine oli väga lihtne ja küsimusi esitati mulle selle protsessi käigus vähem, kui MS Windows keskkonnas.

 

Kui installeerimine oli edukalt lõpetatud, siis hakkasin ma erinevaid käske proovima. Line – toimis. Polyline – toimis. CP – toimis. APPLOAD – toimis!! Seega on võimalik selles kasutada ka LISP-keskkonnad loodud abiprogramme. NETLOAD – see on ju Mac ja ega selles Microsoft DotNETi selles ei ole.

 

Kuna Lisp töötas, siis tahtsin ma proovida, kas ka minu poolt loodud geodeesialisa VT_GEOD selles töötab?

Pärast pisikeste Mac keskkonnaga seotud probleemide lahendamist, oli mul geodeesialisa arvutisse laetud ning ka selle katsetamine võis alata.

Kuid siis hakkasid probleemid pihta, nimelt töötab Mac keskkonnas küll LISP, kuid selles ei tööta dialoogid. Sellest probleemist võiks pisikeste, kuid kahjuks kasutajale ebamugavate täiendustega üle saada, siis järgmine probleem viis mu esialgse vaimustuse täiesti nulli. Nimelt ei õnnestunud mul menüüde laadimine. Ja kui ma hakkasin uurima, mis, siis leidsin ma veel päris pika nimekirja nendest asjades, mis AutoCAD for Mac keskkonnas ei toimi.

 

Kui Te soovite, et me aitaks Teil valida just Teie vajadusele sobivat AutoCAD keskkonda, siis me aitame teid alati.