SSD kettad teevad vanast arvutist uue

Parim riistvara investeering 2013 aastal

SSD kettad teevad vanast arvutist uueKui teil on mõni aasta vana arvuti, aga ei ole rahul selle kiirusega, siis tasuks esimesena kaaluda Solid State Drive ehk SSD ketta soetamist. Isiklikust kogemusest võin öelda, et ligi 5 aastat vana Dell Precision muutus mehhaanilise kõvaketta asendamisest SSD kettaga hinnanguliselt ligi kolm korda kiiremaks. Kui enne mõtlesin uue arvuti hankimisele, siis nüüd ei pea seda vajalikuks. Arvestades seadistamisele ja kõigi töövahendite paigaldamisele kuluvat aega, ongi uue arvuti soetamine vastunäidustatud.
AEC Magazines kirjutab ka Greg Corke, et SSD ketta soetamine on teie selle aasta kõige mõttekam riistvara investeering. Reeglina ei ole uuemate arvutite protseessorid oluliselt kiiremad, kui paariaasta vanustel ning uut arvutit soetades tuleks täna samuti mehhaanilised kõvakettad ära unustada. Ka graafikakaardid on juba pikemat aega täiesti piisavad. Uuemate graafikakaartide puhul võib olla probleemiks ka sertifitseeritud draiverite saadavus. 
SSD ketta soetamisel soovitame pöörduda kindlasti spetsialisti poole, et valida sobiv ketas ning oma olemasolevalt kettalt informatsioon uuele kettale kloonida. Sedasi võite peaaegu uue arvuti koos kogu olemasoleva informatsiooniga kätte saada ühe tunniga. Kui arvuti võimaldab, võib ka vana ketta alles jätta ja ainult operatsioonisüsteemi ning programmid paigutada SSD kettale. Sellisel juhul on võimalik hakkama saada väiksema investeeringuga ilma kiiruses järeleandmisi tegemata.