punased_jooned_3d_path

Synchro – Paneme asjad liikuma

Seekord sooviksin jagada Teiega jälle natuke tegemise oskust. Ehk siis täpsemalt mõned blogid tagasi lubasin, et kirjutan täpsemalt, et mis asi on 3D Path. See on uus võimalus Synchro 4.1.1-s, mis võimaldab panna asju ajas liikuma vastavalt meie endi soovile. Selle abiga on edaspidi lihtsam planeerida ehitustranspordi liikumist ja toimetamist kitsastes objektioludes.

Kuidas see aga käib?

 

1) Tuleb luua 3D Path (rada). Selleks sooritage 3D aknas parema hiireklahviga klikk ning valige Visual Indicator ja sealt Paths 3D. Edasi tuleb uuesti sooritada hiire parema klahviga klikk 3D aknas ning valida Create -> Path 3D.

Nüüd järgmiseks sooritage soovitud liikumistee alguses hiire vasaku klahviga topeltklikk. Sarnaselt tähistage ka kõik ülejäänud punktid, kus objekt muudab liikumissuunda. Teekonna lõpetamiseks tuleb teha hiire vasaku klahviga topeltklikk ning hiire parema klahviga klikk. Tulemuseks on punased jooned 3D aknas, mis tähistavad loodud teed.

punased_jooned_3d_path

 

2) Teine osa on valikuline. Avage Navigator paneelist 3D aken, valige seal alamenüüst Path 3D. Seal näete loodud 3D teed, mida on võimalik kujundada vastavalt enda äranägemise järgi (muuta nime, värvust, parandada teekonda). Selleks tuleb sooritdada nimel parema hiireklahviga klikk ning valida soovitud element.

 

3) Path 3D omistamine tööle. Selleks valige esmalt töö, millele on omistatud soovitud liikumisteega masin. Avage Task Properties paneel ning sealt alamenüü Resources. Sealt leiate eest rippmenüü tööga seotud ressurssidest. Valige soovitud masin ning Path 3D menüüst valige soovitud loodud tee.

task_properties

Lõpetuseks viige fokusseeritud aja marker algusesse ning vaadelge tekkinud olukorda.

Head katsetamist.