evoluent

Evoluent – tervislik hiir patoloogilisele projekteerijale

evoluentKuigi me riistvaraga otseselt ei tegele, on seekordne lugu just riistvarast. Nimelt on juba aastaid mind vaevanud nn hiirekäsi. Eelmisel aastal hakkasin tõsisemalt otsima lahendust ja siin ta on – Evoluent.

Eestis seda hiirt keegi ei müü, seetõttu tuli tellida Amazonist. Saabus ta aasta esimesel tööpäeval ja nüüd olen teda kasutanud kaks nädalat. Esimestel päevadel oli vägagi harjumatu, kuid tänaseks on pigem tavalise hiire kasutamine harjumatu. Peab ütlema, et Evoluent tundub käes nagu push-up bra, sest teda ei saa tervikuna pihku võtta, küll saab sõrmedega mudida (nuppe vajutada) ja sügada (rullikut liigutada). Sestap kutsungi teda juba tissiks, mitte hiireks. Laualt üles tõstmiseks tuleb teda küljele kallutada, et ta jääks peopesale ja siis saab teda ka teise kohta tõsta. Tõstmise vajadust ühe ekraaniga töötamisel tegelikult ei ole, pigem on see kahe ekraani probleem ja seetõttu kipub klaviatuur “tissile” ette jääma. Ehk on hea mõte hankida ka Evoluent klaviatuur, millel on numbriklahvistik vasakus servas!

Kui midagi selle uue sõbra kohta kehvasti öelda, siis ainsana on häirinud kolmas nupp, mis ulatub alumise servani välja ja kui liikuda mõne laual juhuslikult lebava objekti vastu, siis teeb ta “klikk”. Lahendus on laualt üleliigse prahi koristamine. Teine teema on muidugi tema transportimisega, tegemist ei ole päris kindlasti kaasaskantava isendiga, kui just vesti sees ei kanna.